TrapporDet du inte hittar på sidan om trappor (inomhustrappor och utomhustrappor) hittar du via de länkar och annonser som sidan innehåller, återförsäljare, tillverkare och butiker av byggvaror till att bygga en trappa eller köpa färdiga trappor.

Trappor av olika slag hittar du hos Bygghemma. De är återförsäljare av bla. trappor, som lofttrappor, spiraltrappor och trappräcken och finns endast med butik på nätet. Nedan en bild på en trappa hämtad från deras butik. Nedan bild på en spartrappa, en form av spiraltrappa, besök deras butik för att läsa mera om trappan.

trappor

Trappräcke i form av skyddsräcke hittas hos en återförsäljare på nätet, Bygghemma. Bilden nedan kommer från deras butik. Rakt skyddsräcke för taköppningen används för att få ett fint avslut mellan vägg och trappa.

trappor

Söker du utomhustrappor kan nedan vara ett alternativ. Ett alternativ till en utetrappa ser du nedan. Markstenar till en stentrappa.

trappor

Kanske behöver du stenar till din utetrappa, klicka på bilden för att få veta mer om olika markstenar.

trappor

Trappor som används som utetrappor frestas mycket av väder och vind, därför är det viktigt att rätt material väljs till trappan.

Renovera trappor (trätrappor). Bilden nedan visar grundoljade steg i 15 mm stavlimmad ek.

trappor

Spiraltrappor hittar du hos bygghemma.se, återförsäljare av olika trapptyper. Nedan en bild på en spiraltrappa, besök denna återförsäljare för att läsa mera om denna trappa och se olika trappor i deras sortiment.

spiraltrappor

Hitta ritningar på nätet för att bygga trappa utomhus eller beskrivningar för att gjuta trappa och bilder på utetrappor.

Ritningar på vangstycke till trappor finns på nätet.

Trappor till utomhus, besök en tillverkare av betongtrappor, Utby Betongvaror. Bilderna nedan är trappor hämtade från deras sida.

betongtrappor

betongtrappor

Ovan snygga bilder på snygga utetrappor.

Det finns många som säljer färdiga utetrappor på nätet.

trappor inomhus och utomhus

Trappor till utomhus och inomhus hittar du via länkar, annonser, bilder och texter på sidan. En snygg trappa är en trevlig inredningsdetalj. Det finns många företag (återförsäljare, tillverkare, butiker) av trappor och många tillverkare olika typer av trappor. Trätrappor, spiraltrappor, vindstrappor, lofttrappor, betongtrappor och stentrappor är något av vad som finns att välja mellan. Att bygga trappor eller renovera en trappa är fullt möjligt att göra själv. Om man själv kan bygga trappor beror helt på vad dessa trappor ska användas till. Tex. att bygga en lofttrappa eller en vindstrappa är inte så märkvärdigt, givetvis måste man ha en del egenskaper som snickare i sig. Detsamma gäller tex. trappor till utomhus, i trä eller att gjuta en trappa i betong (glöm inte att armera denna), är inte heller så märkvärdigt. Ritningar och byggbeskrivningar till trappor av olika slag kan man hitta på nätet för att bygga en trappa.

Nedan en plastdetalj som kan användas till olika saker, "PYSSELBORD, SORTERINGSBORD, ODLINGSBORD, BÄRRENSARE OCH DURKSLAG" klicka på bilden för att läsa mera.

odlingsbordDäremot om man tex. vill ha en ståltrappa, spiraltrappa eller en trappa inomhus med krav på speciella mått, snygghet och design, då är det nog bättre att köpa en färdig trappa som man monterar på plats, om man nu inte är väldigt duktig på att snickra. Företag som tillverkar trappor, återförsäljare och butiker som säljer trappor finns det gått om, byggvaruhusen som återförsäljare och tex. atab trappan som tillverkare. Behöver du byggmaterial för att bygga trappor eller renovera trappor, då kan jag rekommendera butiken Bygghemma och Byggmax. Byggmax finns förutom på nätet på många orter i landet. Hos dessa butiker kan du köpa byggmaterial och färdiga trappor tex. spiraltrappor, trätrappor och lofttrappor. Kanske du behöver beställa trappor efter specielle mått, design eller träslag. Testa och besök Ohlssons trappor och Trappfabriken, bilderna nedan är hämtade från deras hemsidor, (den vänstra från Ohlssons trappor och den högra från Trappfabriken)

Trappor Trappor

Idag är det fullt möjligt att själv designa trappor. Det finns många snickerifabriker, företag idag som tillverkar trappor helt enligt kunds önskemål, tex. mått, utseende och material. Gör en skiss eller ritning med mått och testa. Ladda hem ett gratis ritprogram från nätet och gör en ritning på din tänkta trappa. I ett 3D program kan man rita trappor och trappräcken tillsammans med annat som berör trappan och se hur trappan med ett ev. trappräcke tar sig ut. Upptäckte ett företag på nätet som sysslar med att ta fram 3D modeller och ritningar till olika saker, fråga efter ritningar.

När man talar om trappor tänker man i första hand på trappor inomhus och utomhus som har med huset att göra. Trappor är mycket mer, trappor till pool, altan, vind eller loft är fler användningsområden för trappor. Det har blivit allt mer vanligt med olika typer av badmöjligheter i en trädgård. Pooler som direkt sätts på gräsmattan eller på ett byggt trädäck. Man kan du behöva trappor för att ta sig ner i poolen. Tillbehör till trappor behövs ibland, dessa tillbehör kan vara trappräcken och skyddsräcken.

Nedan på en lofttrappa och ett skyddsräcke hämtade från Bygghemma. Bygghemma är återförsäljare med butik på nätet av bla. olika färdiga trappor och tillbehör till trappor.

lofttrappor skyddsräcke

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av trappor och tillbehör till trappor. Genom att besöka dessa butiker kan du hitta den trappa du önskar, allt från betongtrappor till trätrappor. Genom att besöka dessa annonsörers hemsidor kan man förutom att köpa olika trappor hitta inspiration, inredningstips, trappor i olika sammanhang genom att titta på alla bilder som finns på deras sidor. Har man tur så har någon av annonsörerna erbjudanden på trappor vilket gör att man kan köpa en billig och snygg trappa.Funderar du på att bygga en utetrappa av något slag så ska du besöka de som annonserar på sidan för att titta på bilder av utetrappor som kan fungera som ett underlag då man ska bygga sin utetrappa eller gjuta sin trappa.

Ska du renovera trappor eller bygga en trappa då behöver du byggvaror, virke, färg mm, kolla vad byggmax har att erbjuda, klicka på bilden nedan för att komma till deras hemsida. Att bygga tex. en trätrappa eller gjuta en trappa fodrar en hel del byggmaterial, virke, skruv, plintar, färg, cement mm, vilket gör att man kan spara en hel del pengar på att handla sina byggvaror hos ett byggvaruhus jämfört med en lokal bygghandel. Byggmax ökar hela tiden sitt sortiment och har nu även monteringsfärdiga produkter.

Renovera trappor är ganska vanligt att man tvingas göra, speciellt trappor som används för utomhus. Trätrappan kanske spricker eller brädor till den blir fuktskadade. Gjutna trappor kanske spricker. Att renovera trappor, i trä eller i cement, kan många gånger göras på egen hand. Fråga tex, snickare, murare, färghandlare eller byggvaruhusen om du behöver hjälp.

Böckerna till höger kan vara till din hjälp. Klicka på böckerna och du får veta mera om vad de innehåller. Säkert är i alla fall att det står en hel del om att bygga och renovera trappor i dessa böcker.

Ska du bygga trappa inomhus eller utomhus kan du hitta byggbeskrivning av trappa på Beijer byggmaterials hemsida. Här beskrivs ingående hur du själv kan bygga en trappa. Förutom en ritning på hur du ska bygga en trappa får du också tips om virke och annat material som behövs för att bygga en trappa. Givetvis kan du också handla ditt byggmaterial hos Beijer bygg. På Vi i villas hemsida kan du också finna mycket information om trappor, tex. att själv bygga en trappa. Om du klickar här så kommer du till Vi i villa, där man beskriver att bygga en trappa med klassisk rytm.

Trapprenovering eller renovera trappor, finns en hel del sidor på nätet om detta, tex. Stepkit. Här visas hur man helt på egen hand kan renovera sin trappa. Du har också sidan Trappkompaniet, här visas hur man kan renovera trappor genom att klä in stegen med massivt trä.

Snygga trappräcken till trappor är som ett par snygga fälgar till en bil, dvs snygga trappräcken förstärker design och utseende på trappor samtidigt som de tjänar ett syfte, nämligen att förhindra att någon faller ner från trappan. Att använda figursågade bräder eller svarvade stolpar till trappräcken gör trappräcket snyggt. Snygga trappräcken hitta man bla. på sidan Trappkompaniet.

Hos byggmax hittar du byggmaterial till att bygga trappor både inomhus och utomhus. Dessutom hittar du hjälpmedel då du ska bygga eller renovera. Man kan också hitta instruktionsfilmer om att tex. bygga en trappa eller gjuta en trappa. Nedan bilder hämtade från byggmax hemsida, stegar, målarkit till stege och vindstrappa.

målarkit till stege stege vindstrappa

Utomhustrappor frestas hårt av väder och vind vilket gör att stentrappor klarar sig mycket bättre än tex. trätrappor vilket är något man ska tänka på om man ska bygga en utomhustrappa. Man kan använda sig av marksten du en stentrappa ska byggas. Marksten hittar man idag lätt på nätet.

renovera

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av trappor av olika slag. Trappor att använda inomhus och utomhus, tex. innetrappor, utetrappor, trätrappor, spiraltrappor, lofttrappor, byggvaror för att bygga trappor.

Ska du själv bygga en trappa så finns det många återförsäljare och butiker att välja mellan. Trappor kan köpas som halvfabrikat, färdiga att montera eller byggmaterial för att själv bygga sin trappa.

På sidan hittar du mycket om inomhustrappor och utomhustrappor. Ska du bygga trappor själv då kan du köpa billiga och bra byggvaror hos BYGGmax.

Nedan bild på vinds- och lofttrappor, hämtade från Bygghemma, återförsäljare med butik på nätet av olika typer av trappor, vindstrappor, spiraltrappor och trappräcken.

trappor

trappor

Båda dessa trappor är trätrappor tillverkade för att uppta så liten plats som möjligt.

Genom att läsa och lära ur böcker så kan man själv bygga sina trappor och därmed spara pengar. Nedan hittar du böcker om trappor, klicka på böckerna för att läsa mer.

Formbyggnad

Formbyggnad till trappor. Att bygga trappor utomhus och kanske inomhus.

Uteplatser

Uteplatser. Tydliga ritningar och detaljerade instruktioner för hur du bygger trädäck och stensatta uteplatser.

Terasser, Trappor, Altaner

Terasser, Trappor & Altaner. Bygga trappor. Instruktioner som gör bygget enkelt.

Trappor som används som utetrappor frestas mycket av väder och vind, därför är det viktigt att trappan underhålls på rätt sätt och med rätt material, färg mm.

Istället för att byta sina trappor finns alternatinet att renovera trappor. Bilden nedan visar lamellkex sammanfogar skarvdel och plansteg.

renovera trappor