trätrappa

En trätrappa kan användas både utomhus och inomhus. En trätrappa ute utsetts för betydligt större påfrestningar än en trätrappa inomhus. Väder och vind sliter hårt på en trätrappa ute om man nu inte har ett tak över trätrappan. Ofta används en trätrappa ute som en altantrappa eller som en trappa in till bostaden och byggs många gånger på frihand efter altanens eller bostadens utseende. På denna sida hittar du bilder, annonser och texter som leder vidare till tillverkare, återförsäljare och butiker av trätrappor. Du hittar också länkar till återförsäljare av byggmaterial om man ska bygga en trätrappa själv, tex. en altantrappa. En trätrappa kan användas till olika saker tex. altantrappa, vindstrappa, lofttrappa, trappa in till ett hus och en trappa till en våningssäng. Via nätet kan man tex. hos de som säljer byggmaterial hitta instruktioner för att bygga trätrappa utomhus eller att måla trätrappa utomhus.

Nedan en plastdetalj som kan användas till olika saker, "PYSSELBORD, SORTERINGSBORD, ODLINGSBORD, BÄRRENSARE OCH DURKSLAG" klicka på bilden för att läsa mera.

odlingsbord

En trätrappa utomhus eller inomhus kan man antingen bygga själv eller köpa färdig som man monterar på plats. Att bygga en trätrappa ute ställer mindre krav på att man själv är en duktig snickare jämfört med att bygga en trätrappa inomhus. Att själv bygga en trätrappa som ser ut som någon av trätrapporna nedan är det inte många som klarar. Företag som tillverkar trätrappor, återförsäljare och butiker som säljer trätrappor finns det gått om, byggvaruhusen som återförsäljare och tex. atab trappan som tillverkare. Behöver du byggmaterial för att bygga trappor eller renovera trappor, då kan jag rekommendera butiken Bygghemma och Byggmax, Byggmax finns förutom på nätet på många orter i landet. Hos dessa butiker kan du köpa byggmaterial och färdiga billiga trappor tex. spiraltrappor, altantrappor, trätrappor och lofttrappor. Bilderna nedan är hämtade från Ohlssons trappor.

trätrappa trätrappa

Idag är det fullt möjligt att själv designa trätrappor. Det finns många snickerifabriker, företag idag som tillverkar trätrappor helt enligt kunds önskemål. Gör en skiss eller ritning med mått och testa. Ladda hem ett gratis ritprogram från nätet och gör en ritning på din tänkta trappa. I ett 3D program kan man rita trappor och trappräcken tillsammans med annat som berör trappan och se hur trappan med ett ev. trappräcke tar sig ut. När man talar om trätrappor tänker man i första hand på trappor inomhus och utomhus som har med huset att göra. Trätrappor är mycket mer, trappa till pool, altantrappa, vinds- eller lofttrappa är fler användningsområden för trätrappor. Det har blivit allt mer vanligt med olika typer av badmöjligheter i en trädgård. Tillbehör till trappor behövs ibland, dessa tillbehör kan vara trappräcken och skyddsräcken. Nedan på ett trappräcke och skyddsräcke hämtade från Bygghemma.

trätrappa trätrappa

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av trätrappor att använda utomhus och inomhus. Besök butikerna för att hitta den trätrappa du söker, tex. en altantrappa eller en lofttrappa. Ska du renovera en trätrappa eller måla en trätrappa så kan du hitta tips, ideer och råd hos de återförsäljare och butiker som säljer trätrappor. Genom att besöka annonsörernas hemsidor så kan man hos en del hitta instruktioner på att bygga och måla en trätrappa för att använda utomhus eller inomhus.Passa på och besök de som annonserar på sidan för att med lite tur kunna köpa en billig trätrappa, tex. en altantrappa pga att de som annonserar ofta har kampanjer och erbjudanden på sina varor med i sin annonsering. Besök alla annonsörer innan du bestämmer dig för att jämföra utbud ovh priser av trätrappor eller bara för att titta på bilder på trätrappor för inspiration för ett kommande trappköp.

Funderar du på att skaffa en ny trätrappa inomhus tex. en trappa upp till vinden eller en trätrappa utomhus som kan vara en altantrappa antingen av vanligt virke eller av impregnerat virke så kan du få mycket hjälp genom att besöka annonsörerna ovan. Förutom att köpa färdiga trätrappor att använda inomhus och utomhus så kan man via deras sidor få information om olika typer av trätrappor, hur man själv kan bygga en trätrappa. Har man tur så har annonsörerna rabatter eller kampanjer ihop med sin annonseringen vilket kan göra att man kan hitta riktigt billiga trätrappor.

Ska du renovera trätrappor eller bygga en trappa då behöver du byggvaror, virke, färg mm, kolla vad byggmax har att erbjuda, klicka på bilden nedan för att komma till deras hemsida. Att bygga tex. en trätrappa fodrar en hel del byggmaterial, virke, skruv, plintar, färg mm, vilket gör att man kan spara en hel del pengar på att handla sina byggvaror hos ett byggvaruhus jämfört med en lokal bygghandel.

Renovera trätrappor är ganska vanligt att man tvingas göra, speciellt trappor som används för utomhus. Trätrappan kanske spricker eller brädor till den blir fuktskadade. Gjutna trappor kanske spricker. Att renovera trappor, i trä eller i cement, kan många gånger göras på egen hand. Fråga tex, snickare, murare, färghandlare eller byggvaruhusen om du behöver hjälp.

Trätrappor man ska ha utomhus kan vara av vanligt trä eller som tryckt trä, både typerna måste årligen underhållas antingen med målarfärg eller olja. En trätrappa utomhus utsätts för mycket stryk så att säga, slitage av att vi går på den och slitage från vårt varierande klimat.

Du kan via nätet hitta ritningar på trätrappor och bra information om att bygga en trätrappa. En sida som har bra information med både text och bilder är Vi i villa. Klicka här för att komma direkt till en sida där man beskriver hur man bygger en trätrappa för att använda utomhus. Om du söker vidare på deras sida så kan säkert beskrivningar om att bygga andra trätrappor hittas, tex. hur man bygger en altantrappa.

Böckerna till höger kan vara till din hjälp. Klicka på böckerna och du får veta mera om vad de innehåller. Säkert är i alla fall att det står en hel del om att bygga och renovera trappor i dessa böcker.

Ska du bygga trätrappa inne eller ute då kan du hitta byggbeskrivning av trätrappa på Beijer byggmaterials hemsida. Här beskrivs ingående hur du själv kan bygga en trätrappa. Förutom en ritning på hur du ska bygga en trappa får du också tips om virke och annat material som behövs för att bygga en trappa. Givetvis kan du också handla ditt byggmaterial hos Beijer bygg. På Vi i villas hemsida kan du också finna mycket information om trappor, tex. att själv bygga en trappa. Om du klickar här så kommer du till Vi i villa, där man beskriver att bygga en trappa med klassisk rytm.

Behöver man tips på design av en trätrappa man själv ska bygga så ska man besöka sidan Styleroom där medlemmarna laddat upp bilder från deras egna hem där många bilder på trätrappor tex. altantrappor kan hittas som sedan kan fungera som en mall då man ska bygga sin trappa.

Trapprenovering eller renovera trappor, finns en hel del sidor på nätet om detta, tex. Stepkit. Här visas hur man helt på egen hand kan renovera sin trappa. Du har också sidan Trappkompaniet, här visas hur man kan renovera trappor genom att klä in stegen med massivt trä.

Snygga trappräcken till trätrappor är som ett par snygga fälgar till en bil, dvs snygga trappräcken förstärker design och utseende på trappor samtidigt som de tjänar ett syfte, nämligen att förhindra att någon faller ner från trappan. Att använda figursågade bräder eller svarvade stolpar till trappräcken gör trappräcket snyggt. Snygga trappräcken hitta man bla. på sidan Trappkompaniet.

Hos byggmax hittar du byggmaterial till att bygga trätrappor både inomhus och utomhus. Dessutom hittar du hjälpmedel då du ska bygga eller renovera. Nedan bilder hämtade från byggmax hemsida, stegar, målarkit till stege och vindstrappa. På deras hemsida finns filmer om att bygga olika saker som att bygga altan och altantrappa.

målarkit till stege stege vindstrappa

Du kan här nedan via google sökmotor söka vidare om bla. trätrappa. Skriv sökordet i rutan tex. altantrappa eller trätrappor och sök sedan. Nu får du fler länkar att välja mellan med innehållet trappor.

 

Anpassad sökning