Trätrappa

Köpa billiga trätrappor inomhus och utomhus.

En trätrappa kan användas både utomhus och inomhus. En trätrappa ute utsetts för betydligt större påfrestningar än en trätrappa inomhus. Väder och vind sliter hårt på trätrappor ute om man nu inte har ett tak över trätrappan. Billiga trappor inomhus och utomhus kan man köpa på nätet tex. altantrappor eller en trätrappa till altan. Mer om trätrappor inomhus och utomhus samt andra trappor som spartrappor och spiraltrappor finns på sidan Inomhustrappor.


Bygga eller köpa trätrappa

Ofta används en trätrappa ute som en altantrappa eller som en trappa in till bostaden och byggs många gånger på frihand efter altanens eller bostadens utseende. På denna sida hittar du bilder, annonser och texter som leder vidare till tillverkare, återförsäljare och butiker av trätrappor. Du hittar också länkar till återförsäljare av byggmaterial om man ska bygga en trätrappa själv, tex. en altantrappa. En trätrappa kan användas till olika saker tex. altantrappa, vindstrappa, lofttrappa, trappa in till ett hus och en trappa till en våningssäng. Via nätet kan man tex. hos de som säljer byggmaterial hitta instruktioner för att bygga trätrappa utomhus och inomhus eller att måla trätrappa utomhus.

Att bygga trätrappor utomhus underlättas av om man använder vagnstycken. På nätet kan man köpa ett vagnstycke billigt tex. hos Bygghemma. Nedan bilder på vagnstycke för fyra respektive sex trappsteg.

vagnstycke vagnstycke

Trätrappa utomhus eller inomhus kan man antingen bygga själv eller köpa färdig som man monterar på plats. Att bygga trätrappan ute ställer mindre krav på att man själv är en duktig snickare jämfört med att bygga trätrappa inomhus. Att själv bygga trätrappor som ser ut som någon av trätrapporna nedan är det inte många som klarar. Företag som tillverkar trätrappor, återförsäljare och butiker som säljer trätrappor finns det gått om, byggvaruhusen som återförsäljare och tex. atab trappan som tillverkare. Behöver du byggmaterial för att bygga trappor eller renovera trappor, då kan jag rekommendera butiken Bygghemma som endast finns på nätet och Byggmax som finns förutom på nätet på många orter i landet. Hos dessa butiker kan du köpa byggmaterial för att bygga en trätrappa och färdiga billiga trappor tex. spiraltrappor, altantrappor, trätrappor och lofttrappor. Bilderna nedan är hämtade från Ohlssons trappor.

trätrappa trätrappa

Idag är det fullt möjligt att själv designa trätrappor. Det finns många snickerifabriker, företag idag som tillverkar trätrappor helt enligt kunds önskemål. Gör en skiss eller ritning på en trätrappa med mått och testa. Ladda hem ett gratis ritprogram från nätet och gör en ritning på din tänkta trätrappa. I ett 3D program kan man rita trappor och trappräcken tillsammans med annat som berör trappan och se hur trappan med ett ev. trappräcke tar sig ut. När man talar om trätrappor tänker man i första hand på trappor inomhus och utomhus som har med huset att göra. Trätrappa är mycket mer, trätrappa till pool, altantrappa, vinds- eller lofttrappa är fler användningsområden för trätrappor. Det har blivit allt mer vanligt med olika typer av badmöjligheter i en trädgård. Tillbehör till trätrappor behövs ibland, dessa tillbehör kan vara trappräcken och skyddsräcken. Nedan på ett trappräcke och skyddsräcke hämtade från Bygghemma.

trätrappor trätrappor

Nedan bild på en trätrappa att använda inomhus.

trätrappa

Funderar du på att skaffa en ny trätrappa inomhus tex. en trappa upp till vinden eller en trappa av trä utomhus som kan vara en altantrappa antingen av vanligt virke eller av impregnerat virke så kan du få mycket hjälp genom att besöka annonsörerna ovan. Förutom att köpa färdiga trätrappor att använda inomhus och utomhus så kan man via deras sidor få information om olika typer av trätrappor, hur man själv kan bygga trätrappa. Har man tur så har annonsörerna rabatter eller kampanjer ihop med sin annonseringen vilket kan göra att man kan hitta riktigt billiga trätrappor. Det finns hjälp att få om man själv vill bygga trätrappa tex. att använda utomhus. Ett företag som säljer byggmateriel för att bygga trätrappa att använda inne och ute är Beijer Bygg. Här kan man också få tag på instruktioner och en ritning på att bygga trätrappa utomhus. Bilden nedan visar detta.

trätrappa utomhus ritning

Renovera trätrappa är ganska vanligt att man tvingas göra, speciellt trappor som används för utomhus. Trätrappan kanske spricker eller brädor till den blir fuktskadade. Gjutna trappor kanske spricker. Att renovera trappor, i trä eller i cement, kan många gånger göras på egen hand. Fråga tex, snickare, murare, färghandlare eller byggvaruhusen om du behöver hjälp. Trätrappor man ska ha utomhus kan vara av vanligt trä eller som tryckt trä, både typerna måste årligen underhållas antingen med målarfärg eller olja. En trätrappa utomhus utsätts för mycket stryk så att säga, slitage av att vi går på den och slitage från vårt varierande klimat.

Nedan bild på en trätrappa utomhus.

trätrappa utomhus

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att med lite tur kunna köpa billiga trätrappor, tex. en altantrappa pga att de som annonserar ofta har kampanjer och erbjudanden på sina varor med i sin annonsering. Besök alla annonsörer innan du bestämmer dig för att jämföra utbud och priser av trätrappor eller bara för att titta på bilder på trätrappor för inspiration för ett kommande trappköp.

Du kan via nätet hitta ritningar på trätrappor och bra information om att bygga trätrappa. En sida som har bra information med både text och bilder är Vi i villa. Klicka här för att komma direkt till en sida där man beskriver hur man bygger trätrappor för att använda utomhus. Om du söker vidare på deras sida så kan säkert beskrivningar om att bygga andra trätrappor hittas, tex. hur man bygger en altantrappa.

En återförsäljare av trätrappor är Bygghemma. Nedan bilder på trätrappor att använda inomhus i detta fall vinds och lofttrappor.

trätrappor trätrappor

Båda dessa trappor är trätrappor tillverkade för att uppta så liten plats som möjligt.

Trätrappa inomhus och utomhus

Bauhaus Beijer Bygghemma Byggmax
Olssons trappor Nya Snickerifabriken Trapp mäster Drömtrappor

Bygga trätrappa eller köpa färdig trätrappa

Nedan sidor som sajten Husrenovering innehåller.

HEM Badrum Byggmaterial
Byggverktyg Dörrar Friggebodar
Färg och Tapet Fönster Garage-Carport
Golv Golvvärme Inreda vind
Kakel-Klinkers Staket-Grindar Kök
Uterum Tak Trappor