Byta golv

Hitta hjälp för att byta, lägga och bygga golv själv på nätet

Ska man byta golv så har man många olika golv att välja mellan, tex. plastgolv, parkettgolv och laminatgolv. Golvet får väljas efter var det ska läggas. Tex. ska man byta golv i ett badrum (våtrum) ska golvet klara att utstå fukt och vatten utan att ta skada.


I vårt hus har vi följande golv, trägolv, laminatgolv, klinker golv och plastgolv. Om det finns många varianter på golv så finns det ännu fler företag som tillverkare och säljer golv, dvs. det är lätt att köpa golv idag. Läs mer om köksgolv. När det är dags att byta golv så kan man med nätet som hjälp köpa golv från hela vårt avlånga land. Detta betyder också att priserna varierar på golv. Söker du billigt laminatgolv, då kan jag rekommendera IKEA. Ska man byta golv så passar laminatgolv i de flesta utrymmen i en bostad. Via nätet kan man hitta instruktioner om att lägga golv tex. att lägga in plastgolv.

Kan också rekommendera Bygghemma som endast finns på nätet och bla. säljer laminatgolv, trägolv, klinker och parkettgolv. Nedan bilder på golv från deras hemsida, värt att kolla då du ska byta golv, du hittar också beskrivningar om att lägga golv här.

byta golv byta golv

När man ska byta golv för man tänka till var ska golvet läggas, vad golvet kommer att utsättas för och vad man själv tycker är snyggt. Tex. i vår veranda och i hallen innanför ytterdörren har vi lagt ett klinker golv. Under detta så ligger det värmeslingor vilket gör att golvet blir varmt (annars är klinkers kalla), detta varma golv fungerar som sko uppvärmare samt att blöta kläder kan läggas på golvet och torkas. Detta är bra att kunna göra då barnen kommer in med blöta kläder. På sidan hittar du både bilder och länkar som leder vidare till tillverkare, återförsäljare och byggvaruhus som kan vara till hjälp på man ska byta golv.

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och byggvaruhus av golv, laminatgolv, parkettgolv, klickgolv mm. Här kan man förutom att köpa golv även hitta ideer, tips och råd om man ska byta golv själv och inspiration då nytt golv ska väljas.

Nedan en bild på ett golv som behöver bytas.

byta golv

Om du ska byta golv eller lägga golv i tex. kök, källare, hall och badrum, passa på och besök annonserna på sidan för att jämföra utbud och priser av golv. Med lite tur så kan du köpa ett billigt golv pga att de som annonserar ofta har med erbjudanden och kampanjer i sin annonsering vilket gör att man ska besöka alla de som annonserar innan man köper sitt golv.

Nedan bilder på olika golv, parkettgolv, furugolv, plastgolv och klickgolv.

Parkettgolv Furugolv Plastgolv Klickgolv

Ska du byta golv då rekommenderar jag att du besöker byggmax. Här kan du köpa både bra och billigt golv. Du hittar laminatgolv, klinker och parkettgolv hos byggmax som förutom golv också har många andra byggvaror som kan behövas då man ska bygga, lägga, renovera eller byta golv.

När du väl köpt ditt golv, då kommer nästa moment, byta och lägga golv. Har man inte tummen mitt i näven kan man själv lägga de flesta golv. Att byta och lägga plastgolv och klickgolv är enkelt och går snabbt. Att byta till ett klinkergolv är jobbigare men utan några större problem. Tom. att lägga golvvärme (elektrisk slinga) gör man enkelt på egen hand. Nu är det ett tag sedan jag lade ett värmegolv, därför bör man undersöka om man får lägga värmegolv på egen hand om man saknar el-behörighet. De golv som är lättast att lägga är klickgolv och plastgolv, går också väldigt snabbt att lägga dessa golv. Lägga plastgolv var ett tag sedan jag gjorde, men det plastgolvet jag skulle lägga täckte inte hela rummet utan jag var tvungen att skarva plastmattan. Lägga plastgolv, skarva ett plastgolv, går till så att man lägger ena mattan över den andra och skär med en vass kniv genom båda mattbitarna och får då en helt perfekt skarv. Matthalvorna limmas under skarven samt ett speciellt lim läggs på ovansidan av skarven. Bäst resultat med att lägga ett plastgolv får man genom att hel limma mattan mot undergolvet. Gör man detta så kan det vara svårt att få bort mattan om man senare vill detta.

Kanske du ska byta golv själv, renovera golv själv, tex. slipa golv, måla golv, olja golv, såpa golv eller luta golv och om du inte vet hur du ska bära dig åt, fråga färghandlare eller de som säljer golv. Nedan tre böcker om golv.

Golvboken Måla golv Invändig renovering

Bygga golv, från att bygga golvbjälklag, isolera, lägga trägolv direkt på golvbjälklaget eller lägga golvspånsskivor. Detta kräver betydligt mer kunskaper (snickeri) än att lägga ett nytt golv på ett befintligt underlag. Gör man fel när man bygger sitt golv kan få ångra detta lång tid framöver, tex. drag och fukt. Att skaffa sig kunskap om att bygga golv är lätt, många sidor på nätet beskriver detta, samt via de företag som säljer golv, lokala bygghandlare och byggvaruhus. Förutom att veta hur man ska gå tillväga måste kunskap inskaffas om vad för material och dimensioner som ska användas, balkar, isolering mm.

Renovera eller byta golv

Nedan länkar till tillverkare, återförsäljare, butiker av golv och till golvläggare. Här hittar du golv av de flesta slagen, laminatgolv, parkettgolv, plastgolv, klinker mm.

berteco byggmax euplast
frt-sweden nacka byggnadsvård

Nedan sidor som sajten Husrenovering.eu innehåller

HEM Badrum Byggmaterial
Byggverktyg Dörrar Friggebodar
Färg och Tapet Fönster Garage-Carport
Golv Golvvärme Inreda vind
Kakel-Klinkers Staket-Grindar Kök
Uterum Tak Trappor