Byta golvSka du byta golv, besök tillverkare, återförsäljare och byggvaruhus av golv, lokala affärer samt de alla många butiker som idag finns på nätet. Här kan man hitta tips, ideer och inspiration då golvet ska bytas i tex. källare, kök och badrum.

Ska du byta golv till tex. ett laminatgolv så behöver du en skumgummiduk under detta golv. Att lägga ett laminatgolv är lätt. Nedan hittar du detta underlag, återförsäljare är Bygghemma. Den dagen man ska byta ett laminatgolv så är det lätt att få bort golvet.

byta golv

Om du ska byta golv kan det vara kanske vara av intresse att lägga golvvärme, klicka på bilden för att läsa mer. Många av dagens golv är anpassade för att klara golvvärme, inte bara till kakel och klinkers i badrum. Att lägga golvvärme är betydligt svårare än att lägga golv och kräver många gånger en behörig hantverkare. Nedan hittar du golvvärme, återförsäljare är Bygghemma.

byta golv

Ska du byta golv, till laminatgolv, parkettgolv, klinker mm, och du inte själv kan eller vill byta golv då kan du ta in en offert på det golv eller de golv du vill byta och få lagda av Servicestart.

Söker du en golvläggare besök Servicestart. Här kan du välja vilket golv som ska bytas eller läggas att anlita en golvläggare till.

Ska du byta golv så rekommenderar jag att du besöker Byggmax, som både finns på nätet och på många platser här i landet. De har klinker, laminatgolv och parkettgolv. Nedan en bild på klinker.

Ett alternativ om man ska lägga ett nytt golv eller att byta ett befintligt golv, klinker till golv.

klinker

Parkettgolv går att slipa om istället för att byta golv medan ett laminatgolv måste bytas.

parkettgolv

Det finns många sidor på nätet om golv, dels där man kan köpa golv samt att hitta tips, ideer och inspiration då man behöver byta golv. En sida om golv, här hittar du många olika sorters golv, tex. parkettgolv, trägolv, klinkergolv och plastgolv.

Tänk till innan du ska byta golv, kanske ska du passa på och lägga golvvärme. Om golvvärme klicka på länken till golvvärme.

Det är fullt möjligt att lägga plastgolv med golvvärme under. Besök Alleco för att läsa mera om deras golvvärmesystem anpassade för plastgolv.

Kostnad för att byta ett golv varierar krafigt beroende på vad det är för något nytt golv som ska läggas. Byta till ett laminatgolv i ett kök kostar inte så mycket men att tex. byta ut en sliten plastmatta i ett badrum och därefter ersätta detta med klinkers kostar desto mer. Använd nätet för att hitta ideer, tips, råd och inspiration om du ska byta golv.

Ska man byta golv i en hall så kan bra golv i en hall kan vara laminatgolv och plastgolv.

Billiga golv på nätet

Ska man byta golv så har man många olika golv att välja mellan, tex. plastgolv, parkettgolv och laminatgolv. Golvet får väljas efter var det ska läggas. Tex. ska man byta golv i ett badrum (våtrum) ska golvet klara att utstå fukt och vatten utan att ta skada. I vårt hus har vi följande golv, trägolv, laminatgolv, klinker golv och plastgolv. Om det finns många varianter på golv så finns det ännu fler företag som tillverkare och säljer golv, dvs. det är lätt att köpa golv idag. Läs mer om köksgolv. När det är dags att byta golv så kan man med nätet som hjälp köpa golv från hela vårt avlånga land. Detta betyder också att priserna varierar på golv. Söker du billigt laminatgolv, då kan jag rekommendera IKEA. Ska man byta golv så passar laminatgolv i de flesta utrymmen i en bostad. Via nätet kan man hitta instruktioner om att lägga golv tex. att lägga in plastgolv.

Kan också rekommendera Bygghemma som endast finns på nätet och bla. säljer laminatgolv, trägolv, klinker och parkettgolv. Nedan bilder på golv från deras hemsida, värt att kolla då du ska byta golv, du hittar också beskrivningar om att lägga golv här.

byta golv byta golv

När man ska byta golv för man tänka till var ska golvet läggas, vad golvet kommer att utsättas för och vad man själv tycker är snyggt. Tex. i vår veranda och i hallen innanför ytterdörren har vi lagt ett klinker golv. Under detta så ligger det värmeslingor vilket gör att golvet blir varmt (annars är klinkers kalla), detta varma golv fungerar som sko uppvärmare samt att blöta kläder kan läggas på golvet och torkas. Detta är bra att kunna göra då barnen kommer in med blöta kläder. På sidan hittar du både bilder och länkar som leder vidare till tillverkare, återförsäljare och byggvaruhus som kan vara till hjälp på man ska byta golv.

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och byggvaruhus av golv, laminatgolv, parkettgolv, klickgolv mm. Här kan man förutom att köpa golv även hitta ideer, tips och råd om man ska byta golv själv och inspiration då nytt golv ska väljas.Om du ska byta golv eller lägga golv i tex. kök, källare, hall och badrum, passa på och besök annonserna på sidan för att jämföra utbud och priser av golv. Med lite tur så kan du köpa ett billigt golv pga att de som annonserar ofta har med erbjudanden och kampanjer i sin annonsering vilket gör att man ska besöka alla de som annonserar innan man köper sitt golv.

Nedan bilder på olika golv, parkettgolv, furugolv, plastgolv och klickgolv.

Parkettgolv Furugolv Plastgolv Klickgolv

Ska du byta golv då rekommenderar jag att du besöker byggmax. Här kan du köpa både bra och billigt golv. Du hittar laminatgolv, klinker och parkettgolv hos byggmax som förutom golv också har många andra byggvaror som kan behövas då man ska bygga, lägga, renovera eller byta golv.När du väl köpt ditt golv, då kommer nästa moment, byta och lägga golv. Har man inte tummen mitt i näven kan man själv lägga de flesta golv. Att byta och lägga plastgolv och klickgolv är enkelt och går snabbt. Att byta till ett klinkergolv är jobbigare men utan några större problem. Tom. att lägga golvvärme (elektrisk slinga) gör man enkelt på egen hand. Nu är det ett tag sedan jag lade ett värmegolv, därför bör man undersöka om man får lägga värmegolv på egen hand om man saknar el-behörighet. De golv som är lättast att lägga är klickgolv och plastgolv, går också väldigt snabbt att lägga dessa golv. Lägga plastgolv var ett tag sedan jag gjorde, men det plastgolvet jag skulle lägga täckte inte hela rummet utan jag var tvungen att skarva plastmattan. Lägga plastgolv, skarva ett plastgolv, går till så att man lägger ena mattan över den andra och skär med en vass kniv genom båda mattbitarna och får då en helt perfekt skarv. Matthalvorna limmas under skarven samt ett speciellt lim läggs på ovansidan av skarven. Bäst resultat med att lägga ett plastgolv får man genom att hel limma mattan mot undergolvet. Gör man detta så kan det vara svårt att få bort mattan om man senare vill detta.

Kanske du ska byta golv själv, renovera golv själv, tex. slipa golv, måla golv, olja golv, såpa golv eller luta golv och om du inte vet hur du ska bära dig åt, fråga färghandlare eller de som säljer golv. Nedan tre böcker om golv.

Golvboken Måla golv Invändig renovering

Bygga golv, från att bygga golvbjälklag, isolera, lägga trägolv direkt på golvbjälklaget eller lägga golvspånsskivor. Detta kräver betydligt mer kunskaper (snickeri) än att lägga ett nytt golv på ett befintligt underlag. Gör man fel när man bygger sitt golv kan få ångra detta lång tid framöver, tex. drag och fukt. Att skaffa sig kunskap om att bygga golv är lätt, många sidor på nätet beskriver detta, samt via de företag som säljer golv, lokala bygghandlare och byggvaruhus. Förutom att veta hur man ska gå tillväga måste kunskap inskaffas om vad för material och dimensioner som ska användas, balkar, isolering mm.

Nedan länkar till tillverkare, återförsäljare, butiker av golv och till golvläggare. Här hittar du golv av de flesta slagen, laminatgolv, parkettgolv, plastgolv, klinker mm.


Vad är bra golv? För oss är bra golv, golv som är slitstarka, lättstädade, funktionsuppfyllande och snygga. Vi har som jag nämnt tidigare, trägolv (furugolv), klinker golv, plastgolv (våtrum) och laminatgolv. Dessa golv uppfyller våra krav på bra golv. Våra golv påfrestas mycket, 3 barn, 2 hundar och en katt.

Byta golv i våtrum, tex. badrum och toalett. Här är det viktigt att det golv man tänkt, läggs på rätt sätt för att undvika fuktskador. Lägger man sitt golv, tex. plastmatta och klinker själv och en fuktskada uppstår så för man säkert inget från sitt försäkringsbolag om man ej har rätt kunskap, behörighet för att göra detta arbete. Kan vara klokt att anlita golvläggare för att lägga golv i våtrum.

Söker du golv till kök, köksgolv besök då sidan köksportalen för att hitta ideer och tips. Golv till badrum på sidan badrumsportalen.

renovera

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av golv, tex. trägolv, laminatgolv, parkettgolv, klinker samt tips, hjälp mm för att lägga golv själv, byta golv själv eller renovera golv själv.

Byta golv i badrum, besök Drytrend som är återförsäljare av plastgolv tillverkade för att fungera som golv i våtrum tex. badrum. Ska du själv byta golv i badrum, tänk på att det är ett våtrum, rätt behörighet gäller för att försäkring ska gälla.

Nedan ett plastgolv hämtat från Drytrends hemsida. Besök deras butik för att läsa mera om detta golv.

plastgolv

Ska du byta, bygga, lägga, renovera golv eller behöver hjälp med en golvslipning, besök ServiceStart. Här kan du få en offert på det arbete du önskar, tex. att lägga golv i kök.

En sida om är med många olika golv är golven.eu, här hittar du många olika sorters golv, tex. parkettgolv, trägolv, klinkergolv, laminatgolv och plastgolv.

Nedan bild på ett klinker golv. Tips att byta golv i tex. hall, veranda och badrum.

Klinker golv

Ett bra och billigt alternativ då man ska byta golv är laminatgolv. Billigt att köpa, lätt att lägga laminatgolv, slitstarkt. Nedan laminatgolv hämtat från Bygghemma. Besök deras butik för att se vilka olika golv de säljer då det är dags att byta golv.

byta golv

Golv som är lätta att lägga är : Plastgolv, klickgolv, laminatgolv.

Golv som är något svårare att lägga är, furugolv (trägolv) och klinker golv.

Ett slitet trägolv går att få som nytt med en golvsliping, renovera golv, ordentliga slipmaskiner finns att hyra hos de flesta som säljer golv, renovera ett trägolv är ett bra alternativ till att byta golv.