staket

Ett staket ska både vara snyggt och uppfylla de krav man ställer på ett staket. Tex. ett staket runt en trädgård (trädgårdsstaket) ska många gånger förhindra barn och djur att rusa ut på de vägar som omger trädgården. Tex. staket till altaner ska många gånger fungera som ett vindskydd och insynsskydd och samtidigt ge altaner ett snyggare och trivsammare utseende. Detta staket kan också benämnas som ett altanräcke eller altanstaket. På denna sida hittar du både bilder och textlänkar som leder dig vidare till tillverkare, återförsäljare och butiker av staket, grindar, stolpar, vindskydd, stängsel, nät mm, som kan användas till altan, uteplats, trädgård, balkong mm. Här hittar du mera om trästaket eller att använda ditt staket till ett trädäck. Ska man bygga ett staket så behöver man byggvaror, plintar, färg, träolja, virke mm. Via nätet kan du hitta både tillverkare, återförsäljare och butiker av byggvaror till att bygga staket eller köpa färdigt som altanräcken eller staketsektioner.


Nedan en plastdetalj som kan användas till olika saker, "PYSSELBORD, SORTERINGSBORD, ODLINGSBORD, BÄRRENSARE OCH DURKSLAG" klicka på bilden för att läsa mera.

odlingsbord

Nedan bilder på staket till altan och trädgård, hämtade från Bygghemmas hemsida.

staket staket

Om dessa staket : Det första staketet passar som staket till tex. en altan. Staket Möja är redan grundmålat och klart för att användas för utomhusbruk. Staketet är förborrat, kapat och färdigt att montera ihop. Möja finns i två olika storlekar. Det andra staketet passar alldeles utmärkt som staket till trädgård. Grundmålat staket i allt i ett paket. Lindö finns i två storlekar och är tillverkad i en klassisk design.

Kanske söker du efter staket i sektioner som kan förenkla arbetet med att bygga staket. Det går betydligt snabbare att bygga ett som i detta fall ett trästaket om man har staketet i färdiga sektioner än att bygga ett staket från lösvirke. Jag kan rekommendera två företag då du söker detta, det ena är Bygghemma som endast finns på nätet med butik samt Byggmax som finns både på nätet med butik och på många orter i landet. Nedan hittar du flera trästaket hämtade från bygghemmas butik.

staket staket

Staket till en uteplats men också som ett staket mot ett utsatt område i en trädgård, tex. en trafikerad väg kan vara att använda skärmar. Det finns många olika typer av skärmar att köpa idag. Dessa skärmar fungerar som ett staket, vindskydd och insynsskydd. Detsamma gäller spaljeer av olika slag. Fördelen med spaljeer är att man kan få in grönska tillsammans med träet, klätterväxter ger i en spalje denna grönska.

Den som är ute efter ett staket i trä som ska fungera som ett insynsskydd kan alternativet till skärmar och spaljeer vara att bygga ett staket av plank. Att bygga ett staket av plank är billigare än tex. att köpa färdiga skärmar. Plank köper man billigt hos många tillverkare och återförsäljare av trävaror. Plank är ett annat ord än breda bräder.

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av byggvaror till staket, färdiga staket, staket i trä, stängsel, vindskydd, plank, spalje, stolpar, smidesstaket mm. Förutom att köpa staket i olika former hos dessa butiker kan man hitta bilder, tips, inspiration och ideer på staket. Ofta är det så att de som annonserar har någon form av kampanj tillsammans med i sin annonsering, besök flera annonsörer innan du bestämmer dig för att köpa eller bygga ditt staket. Har du tur så kan du köpa billiga färdiga staketsektioner eller att snyggt staket till altan.

Utseendet på ett staket kan variera beroende på vad staketet ska användas till, staket till trädgård (trädgårdsstaket) kan vara enkla brädor liggande eller stående medan ett staket till balkong kan vara av lite trevligare design, tex. svarvade stolpar, figursågade brädor kan vara snyggt tillsammans. Nackdelen med detta jämfört med enbart brädor är att målning och rengöring är besvärligare. För bästa hållfasthet kan det vara bättre att använda ett smidesstaket till en balkong istället för ett trästaket. Mest vanligt att använda som staket till en trädgård är ett staket i trä. Ett staket kan vara till många olika ändamål, staket till trädgård, staket till trappa, altanräcke, staket till friggebod är något av detta. Nedan en variant av staket till trädgård.

Staket

Beroende på vad man ska använda sitt staket till, tex. staket till trädgård, altan, uteplats eller balkong, så väljer man typ av staket, tex. ett smidesstaket eller ett trästaket. Man kan köpa ett färdigt staket i sektioner (smide och trä) som man sedan fäster tex. på nergjutna plintar eller så bygger man ett staket efter eget tycke och smak. Byggvaror till ett trästaket man ska bygga eller köpa kan vara av vanligt trä som man får måla eller tryckimpregnerat virke. Ett tryckimpregnerat staket bör 2 gånger om året oljas in. Hur man än gör så åtgår en hel del byggmaterial, tex. stolpar, plintar, brädor, plank och färg för att bygga staket och grindar. En återförsäljare av byggvaror som bla. har många trävaror, plank, hyvlat och ohyvlat virke är Byggmax. Byggmax hittar man dels på nätet och på många orter här i landet. Klicka på bilden nedan för att komma till deras hemsida. Som sagt hos BYGGmax kan du köpa riktigt billigt byggmaterial till att bygga billigt staket tex. plintar och virke (obehandlat och tryckt).

Har här nedan samlat länkar till tillverkare, återförsäljare och butiker av staket, altanräcke, grindar, stolpar, stängsel, vindskydd, byggmaterial och andra tillbehör för ditt staketbygge. När du väljer staket tänk på att det frestas hårt av väder och vind och behöver på ett eller annat sätt underhållas varje år. Ett staket i trä behöver årligen ses över med antingen färg eller olja.

Ska du bygga staket, besök Beijer, där finns ritningar, byggbeskrivning på att bygga staket. Idag kan man via annonser köpa begagnat material inom det mesta, skulle inte förvåna mig om man tex. på blocket kan köpa begagnat staket, trästaket eller smidesstaket i sektioner. Nedan ett staket direkt från skogen, utan några som helst mellanlager, typ byggvaruhus.

Staket

Normalt sett behövs inget bygglov för att bygga staket medan bygglov som staket i form av plank eller murar kan krävas. För att undvika att misstag begås är det att rekommendera att ta kontakt med sin kommun för att försäkra sig om vad som gäller.

Om man har ett staket i trä så gäller följande saker om man vill behålla sitt staket i många år. Det ena är att underhålla staketet antingen med färg eller träolja. Ser man till att årligen olja staket eller om man har ett målat staket se till att färg finns på alla ytor så är det tillräckligt. En annan viktig sak är att ändträet till staketstolparna ska täckas med lock som skyddar mot att vatten tränger in i träet. Dessa lock kan vara av trä eller plåt. Det allra viktigaste när man bygger ett staket i trä är att allt trä ligger ovanför marken. Det spelar ingen roll vad för typ av trä man ska använda, träet ruttnar efter ett tag om det står i kontakt med marken. Många tror att om man bygger ett staket av trä och använder tryckimpregnerat trä så kan man ställa staketstolparna i marken och inget händer. Det enda som händer om man gör på detta sätt är att man fördröjer tiden in staket börjar ruttna.

Att bygga staket tycker jag är en enkel sak att göra, vare sig staketet ska vara till trädgård, altan, uteplats eller till en trappa, så länge som man håller sig till byggmaterial av trä. Är det däremot smide man ska använda för att bygga staket, ett smidesstaket kan det vara svårare att själv bygga detta staket. Här kan det vara bättre att köpa denna tjänst av de som är vana av att arbeta med smide.

Ett alternativ till att bygga ett staket kan vara att plantera en häck som kan fungera som både en gränsdragning av tomten och också verkar som ett snyggt insynsskydd. Ett exempel på buskar som kan användas för detta ändamål är tuja. Nedan en bild på tuja buskar.

tuja

Att använda svarvade stolpar till ett staket är som att sätta på ett par snygga fäljar på en bil. Staketet blir nu något snyggt att titta på och inte bara fyller funktionen som ett staket har, stänga in och skydda.

Den som är ute efter ett billigt staket för välja ett staket i trä. Ett smidesstaket kostar betydligt mer än ett staket i trä. Är det så att man vill ha ett smidesstaket så kan man via nätet hitta ett antal tillverkare av staket i smide. Beroende på orderingång hos dessa tillverkare så kan priset variera vilket gör att man ska fråga ett antal tillverkare innan man köper sitt smidesstaket. Många mekaniska verkstäder kan tillverka staket i smide även om de inte i sin företagspresentation säger detta. Det kan vara lönt att även fråga dessa, helst mindre mekaniska verkstäder. Det är inte många privatpersoner som kan tillverka ett smidesstaket men att bygga ett staket i trä kan de flesta som har ork och lust göra.

Ett billigt staket i trä kan både vara snyggt och hålla i många år. Det enda som påfrestar ett staket i trä är väder och vind. Att underhålla dvs. olja eller måla ett trästaket är det enda som behövs om ändträ och allt trä ligger över marken. Gå inte på det som vissa återförsäljare säger, " Använd tryckimpregnerat virke och ditt staket i trä håller hur länge som helst".

Nedan bilder på vindskydd som dels fungerar som namnet säger vindskydd men också som insynsskydd och staket till en altan. Via nätet kan man hitta bilder på staket i olika former samt till olika användningsändamål. Vindskydden nedan är tillverkade av Jabo, finns att köpa hos många återförsäljare man hittar på nätet, tex. hos Bygghemma. Som bilderna ovan visar så behövs förutom vindskydd både betongplattor och mursten för att bygga denna uteplats som du också hittar hos Bygghemma. Alternativ till att använda vindskydd kan vara att bygga ett trästaket från lösvirke eller att köpa färdigt staket i form av staketsektioner.

vindskydd vindskydd

Om du inte på denna sida hittar vad du söker om staket så kan du här direkt via google söka vidare angående staket, skriv sökordet i rutan, tex. bygga staket eller färdiga staket, och du får många sidor att välja mellan.

 

Anpassad sökning