Staket

Bygga staket eller köpa färdigt staket

Ett staket ska både vara snyggt och uppfylla de krav man ställer på ett staket. Tex. ett staket runt en trädgård (trädgårdsstaket) ska många gånger förhindra barn och djur att rusa ut på de vägar som omger trädgården.


Bygga staket eller köpa färdigt staket

Nätet är ett utmärkt hjälpmedel om man ska bygga staket, köpa ett färdigt staket eller hitta bilder på staket, ritningar på staket, hitta återförsäljare, tillverkare och butiker. En återförsäljare av billigt och bra byggmaterial om man ska bygga staket i trä är Byggmax. Tex. staket till altaner ska många gånger fungera som ett vindskydd och insynsskydd och samtidigt ge altaner ett snyggare och trivsammare utseende. Detta staket kan också benämnas som ett altanräcke eller altanstaket. På denna sida hittar du både bilder och textlänkar som leder dig vidare till tillverkare, återförsäljare och butiker av staket, grindar, stolpar, vindskydd, stängsel, nät mm, som kan användas till altan, uteplats, trädgård, balkong mm. Här hittar du mera om trästaket eller att använda ditt staket till ett trädäck. Ska man bygga ett staket så behöver man byggvaror, plintar, färg, träolja, virke mm. Via nätet kan du hitta både tillverkare, återförsäljare och butiker av byggvaror till att bygga staket eller köpa färdigt som altanräcken eller staketsektioner.

Nedan bilder på staket till altan och trädgård, hämtade från Bygghemmas hemsida.

staket staket

Om dessa staket : Det första staketet passar som staket till tex. en altan. Staket Möja är redan grundmålat och klart för att användas för utomhusbruk. Staketet är förborrat, kapat och färdigt att montera ihop. Möja finns i två olika storlekar. Det andra staketet passar alldeles utmärkt som staket till trädgård. Grundmålat staket i allt i ett paket. Lindö finns i två storlekar och är tillverkad i en klassisk design.

Kanske söker du efter staket i sektioner som kan förenkla arbetet med att bygga staket. Det går betydligt snabbare att bygga ett som i detta fall ett trästaket om man har staketet i färdiga sektioner än att bygga ett staket från lösvirke. Jag kan rekommendera två företag då du söker detta, det ena är Bygghemma som endast finns på nätet med butik samt Byggmax som finns både på nätet med butik och på många orter i landet. Nedan hittar du flera trästaket hämtade från bygghemmas butik.

staket staket

Nedan bild på ett staket lånad från sidan Byggahus.se

staket

Har man en byggt en altan så kanske man vill komplettera denna med ett trästaket. Man kan köpa färdiga altan staket av många byggvaruhus på nätet i olika storlekar och design.

Staket till en uteplats men också som ett staket mot ett utsatt område i en trädgård, tex. en trafikerad väg kan vara att använda skärmar. Det finns många olika typer av skärmar att köpa idag. Dessa skärmar fungerar som ett staket, vindskydd och insynsskydd. Detsamma gäller spaljeer av olika slag. Fördelen med spaljeer är att man kan få in grönska tillsammans med träet, klätterväxter ger i en spalje denna grönska.

Du kan också köpa färdiga staket, altanräcke, altanstaket, plank, spalje, vindskydd mm. Jag har den erfarenheten att det brukar behövas mer byggmaterial än man tänkt sig då något ska byggas, vilket gör det mer viktigt att hitta en återförsäljare med bra och billigt byggmaterial vilket man kan hitta hos Byggmax. Besök Byggmax på nätet för att läsa mer om dessa byggvaror du ser nedan, virke, plank och plintar. Genom Byggmax har man möjlighet att kunna bygga ett billigt staket.

bygga staket bygga staket

Den som är ute efter ett staket i trä som ska fungera som ett insynsskydd kan alternativet till skärmar och spaljeer vara att bygga ett staket av plank. Att bygga ett staket av plank är billigare än tex. att köpa färdiga skärmar. Plank köper man billigt hos många tillverkare och återförsäljare av trävaror. Plank är ett annat ord än breda bräder.

Ett billigt staket i trä kan både vara snyggt och hålla i många år. Det enda som påfrestar ett staket i trä är väder och vind. Att underhålla dvs. olja eller måla ett trästaket är det enda som behövs om ändträ och allt trä ligger över marken. Gå inte på det som vissa återförsäljare säger, " Använd tryckimpregnerat virke och ditt staket i trä håller hur länge som helst". Nedan bilder på lite olika staket.

staket staket

Ett alternativ till att bygga ett staket kan vara att plantera en häck som kan fungera som både en gränsdragning av tomten och också verkar som ett snyggt insynsskydd. Ett exempel på buskar som kan användas för detta ändamål är tuja.

Bilden nedan till vänster är på färdiga altan staket hämtad från sidan Byggashus.se

färdiga altan staket

Den som är ute efter ett billigt staket för välja ett staket i trä. Ett smidesstaket kostar betydligt mer än ett staket i trä. Är det så att man vill ha ett smidesstaket så kan man via nätet hitta ett antal tillverkare av staket i smide. Beroende på orderingång hos dessa tillverkare så kan priset variera vilket gör att man ska fråga ett antal tillverkare innan man köper sitt smidesstaket. Många mekaniska verkstäder kan tillverka staket i smide även om de inte i sin företagspresentation säger detta. Det kan vara lönt att även fråga dessa, helst mindre mekaniska verkstäder. Det är inte många privatpersoner som kan tillverka ett smidesstaket men att bygga ett staket i trä kan de flesta som har ork och lust göra.

Återförsäljare av staket

Länkar för att köpa färdiga staket till altan mm samt byggmaterial för att själv bygga ett staket.

bauhaus bolist beijer bygg
byggbasen Jemfix skånska Byggvaror
byggfakta woody

Bygga staket eller köpa färdigt staket

Nedan sidor som sajten Husrenovering.eu innehåller