Renovera badrum själv

Hitta tips, regler, inspiration, bilder för att renovera badrum själv.

Via länkar, annonser och bilder på sidan kan du komma i kontakt med företag som säljer allt som man kan tänkas behöva då man ska göra en husrenovering eller om man ska bygga nytt.

Via länkarna ovan kan man köpa byggmaterial för att renovera badrum online på nätet.

Denna sida innehåller en beskrivning av min badrumsrenovering samt att du hittar länkar och annonser till återförsäljare, tillverkare och butiker av olika slag av badrumsinredning som kan behövas då man ska renovera badrum själv eller bygga badrum själv, tex. kakel, klinkers, golv till badrum och byggvaror mm, samt bilder och texter som leder dig till hantverkare av olika slag, snickare, plattsättare mm. Genom att renovera badrum själv eller bygga badrum själv gör att man kan hålla nere sin kostnad.


Renovera badrum

Om du ska renovera badrum själv eller bygga badrum själv så behöver du säkert badrumsinredning av olika slag tex. badrumsmöbler. Är det så att du söker inredning till badrummet, kan du direkt gå vidare till min sida om badrum. Att renovera badrum och toalett är mycket mer än bara välja kakel och klinkers. Via länkarna på sidan kan du också finna inspiration om ideer badrum, badrumsinredning mm, samt tips om du tänker renovera badrum själv eller bygga badrum själv. Tänk på att utforma och underhålla badrum så det tål vatten och fukt. Att det inte ger fuktskador i golv, väggar, tak och andra rum och att fuktig luft snabbt ventileras ut. Vad täcker din försäkring, kolla med ditt försäkringsbolag om du ska renovera badrum själv. Ett sätt att skydda sitt badrum från vatten och fukt är att sätta in en duschkabin, mer om duschkabiner.

Idag har den som ska renovera badrum själv eller bygga badrum själv stora möjligheter att hitta passande badrumsinredning som kakel och våtrumstapeter till låga priser genom att använda nätet som inköpskälla vilket allt fler idag gör. Kostnad för att renovera badrum, bygga badrum och kök blir som regel hög, denna kan reduceras genom att hitta rätt återförsäljare. Nedan bilder från Bygghemmas butik. De har ett stort utbud av billiga badrumsinredningar vilket levereras direkt till dörren.

renovera badrum renovera badrum renovera badrum

Innan man kör igång med bygga badrum själv eller renovera badrum själv bör man ta reda på vilka regler som gäller. Vad får jag göra själv? Vad för typ av material ska jag använda? Vad säger hemförsäkringen om något går galet då man själv har renoverat badrummet. Information om detta kan bla. hittas på Boverkets hemsida. Man bör kontakta sitt försäkringsbolag och kontrollera vad gäller för min försäkring om jag ska renovera badrum själv eller bygga badrum själv, vad får jag göra själv för att min försäkring ska gälla. Köpa en gipsrasp.

På samma sätt som att använda nätet för att köpa byggmaterial och badrumsinredningar för att renovera badrum själv eller bygga badrum själv på egen hand så kan man också på nätet hitta instruktioner, bilder och filmer om att själv kunna utföra de moment som krävs i en badrumsrenovering. Via de som tillverkar och säljer byggmaterial och badrumsinredningar kan man hitta dessa uppgifter. Mycket kan man göra själv men det finns saker som man inte ska ge sig på att göra själv om man nu inte kan det. tex. att själv lägga ett våtrumsgolv är en sådan sak. Den reducering av kostnad man kan uppnå genom att själv göra detta kan om man misslyckats bli mycket högre än vad man hade tänkt.

badrum

Tips att renovera badrum själv eller bygga badrum själv. Något jag kan rekommendera i ett badrum är en duschkabin, vattnet stannar i duschkabinen och far inte ut på väggar och golv. Detsamma gäller att man inte behöver torka upp vattnet på botten i duschkabinen, som man kan få göra om man har duschväggar då vattnet blir liggande på golvet. Tips : renovera badrum själv steg för steg.

Ett sätt att hålla nere sin kostnad för att renovera badrum själv eller bygga badrum själv är att köpa in billigt material som tex. kakel och klinkers samt badrumsinredningar. Genom att köpa det man behöver till sin badrumsrenovering av Byggmax som har låga priser på det mesta så kan man hålla kostnaden nere. Nedan bilder på olika saker som kan ingå i en badrumsrenovering. Man också på deras hemsida hitta instruktioner för att renovera badrum själv eller bygga badrum själv.

badrumsinredning badrumsinredning badrumsinredning

Om man själv kan renovera badrum eller toalett beror på hur omfattande renoveringen är och vad jag själv har för kunskaper och erfarenhet som snickare. Som i mitt fall skulle ett befintligt badrum på ca 9 m2 göras om till ett betydligt större badrum på ca 20 m2. Att renovera detta badrum själv skulle betyda att all nuvarande badrumsinredning skulle tas bort samt att en vägg till en förbigående hall skulle rivas, dvs, det gamla badrummet och hallen skulle efter denna badrumsrenovering bli det nya badrummet. När jag kom till projektet att renovera badrum själv så hade jag gjort (renoverat) ganska mycket tidigare, tex. renoverat kök, tapetserat, byggt och rivit väggar och tilläggsisolerat huset vilket gjorde att jag lärt mig snickra och fått vana och erfarenhet samt en annan viktig bit, nämligen skaffat mig kontakter där jag kunde få svar när jag kört fast, snickare, elektriker och rörmokare var sådana kontakter. För dig som behöver hjälp med att renovera badrum, kan du via bilden nedan hitta hantverkare, tex. snickare och golvläggare. Ta in en eller flera offerter från flera hantverkare är att rekommendera.

Bilderna nedan är på två varianter av badrum, ej mitt badrum. Man kanske vill renovera badrum själv eller bygga badrum själv men saknar ideer hur det ska se ut. Via nätet, privata hemsidor, hemsidor från tillverkare, återförsäljare och butiker kan man hitta ideer och inspiration på hur ett tänkt badrum kan se ut. Även via böcker och tidningar finns mycket att hämta. På sidan hittar du böcker om att dels renovera badrum själv steg för steg, samt att få tips på badrumsinredning och design. I en badrumsinredning kan mycket ingå, kakel, badkar, badrumsmöbler, mm.

Renovera badrum Renovera badrum

Ska man kakla badrum så finns det många återförsäljare och butiker att välja mellan. Ett stort utbud av kakel, klinkers och mosaik har butiken Bygghemma. Nedan bilder på kakel hämtade från deras butik för den som ska kakla badrum eller renovera badrum själv.

kakla badrum kakla badrum kakla badrum

Håll nere din kostnad genom att renovera badrum själv eller bygga badrum själv. Nedan annonser för att kunna köpa billig badrumsinredning på nätet.

badrum

Återförsäljare av badrumsinredning

Bauhaus IKEA Badrumsgruppen
Gustavsberg badrum Hafa badrum Skånska byggvaror
Ifö badrum Svedbergs Ido

Själv renovera badrum

Nedan sidor som sajten Husrenovering innehåller.

HEM Badrum Byggmaterial
Byggverktyg Dörrar Friggebodar
Färg och Tapet Fönster Garage-Carport
Golv Golvvärme Inreda vind
Kakel-Klinkers Staket-Grindar Kök
Uterum Tak Trappor